luns, 9 de maio de 2022
O NOSO HORTO SEGUE MEDRANDO
martes, 5 de abril de 2022
OBRADOIRO TI SI QUE ES UN BO PEIXE- PARTE 2: VISITA AO PORTA E LONXA E Á DEPURADORA DE FERROL
O noso alumnado de 1º de ESO, realizou unha visita a Ferrol, que comezou no PORTO, facendo un percorrido para coñecer as embarcacións e as artes de pesca.
Achegámonos ao edificio da LONXA, onde vimos como é o proceso de
clasificación, pesado e poxa do peixe e aprendemos a importancia da etiqueta
para os produtos da pesca. No mesmo edificio, estaba a pequena DEPURADORA da
Confraría, onde observamos o proceso de depuración dos moluscos bivalvos.
Continuamos o noso percorrido ata o MERCADO DA MAGDALENA, onde contemplamos
a fachada de “La Pescadería”, edificio de estilo modernista, obra do arquitecto Rodolfo Ucha que data de
1910. No seu interior atopamos unha gran variedade de peixes e mariscos nos diferentes
postos, identificando as especies e falando coas/os praceiras/os para que nos
informaran dos prezos, da forma de preparar o peixe e da frescura.
Ao remate entregáronnos a cada participante unha bolsiña con merendas
realizadas a base de peixe, a sobremesa e auga.
Esta actividade é complementaria ao Plan Proxecta de Hábitos de Vida
Saudables.
luns, 4 de abril de 2022
OBRADOIRO TI SI QUE ES UN BO PEIXE- PARTE 1
xoves, 24 de marzo de 2022
PARTICIPACIÓN NO PROGRAMA LEITE E FROITA FRESCA
Como xa vos contamos, este curso retomamos os almorzos saudables, pero ademais participamos no Programa Leite e Froita fresca coa colaboración da Unión Europea e o FOGGA (Fondo Galego de Garantía Agraria).
Durante dous periodos dun mes cada un, estivemos consumindo leite fresco da granxa Romero de San Sadurniño (Leite Bohal), un leite fresco de calidade, galego, de cercanía e certificado.
luns, 21 de marzo de 2022
OBRADOIRO: FAI CLIC AO TEU BOCATA
Todo o alumnado de ESO participou no obradoiro FAI CLIC AO TEU BOCATA, unha actividade complementaria do Programa Aliméntate Ben. Nel, aprenderon outra maneira de facer bocatas de xeito SAUDABLE con produtos do MAR.
Dende a sociedade galega estase a percibir con fonda preocupación o escaso
interese que os nenos e nenas da nosa comunidade demostran polo consumo de
peixe. A Consellería do Mar, consciente desa realidade, deseña actuacións que
perseguen, entre outros obxectivos, o de incidir e equilibrar as dietas
alimenticias, fundamentalmente nas idades infantil e xuvenil, así como
valorizar e fomentar os produtos da pesca e a acuicultura de Galicia.
O obradoiro contempla actividades informativas e, sobre de todo, unha
actividade de elaboración de bocatas a base de conservas.
mércores, 19 de xaneiro de 2022
1 KM DIARIO
Neste centro temos claro que non chega só con comer ben. O exercicio é fundamental!!!
Deixámosvos unha mostra das andainas que realizamos polas inmediacións do centro e polo lago.
martes, 18 de xaneiro de 2022
NO CASTRO DA UZ TEMOS COMPOSTEIRO
luns, 13 de decembro de 2021
AMPLIAMOS AS ZONAS DO NOSO HORTO URBANO
luns, 8 de novembro de 2021
CONSOLIDAMOS O HÁBITO DOS ALMORZOS SAUDABLES
Por suposto este curso non esquecemos que unha boa alimentación é imprescindible para medrar sans.
Por iso retomamos os Almorzos Saudables: Pan artesán, aceite de oliva virxe extra, froita, batidos de froita e leite fresco..., no que contamos coa colaboración de alumnado tanto de ESO como de Ciclos.
Todo un éxito!!!
venres, 8 de outubro de 2021
XORNADAS DEPORTIVAS: INICIACIÓN E PERFECCIONAMENTO AO SURF
Marabillosa xornada de SURF a que tivemos na Praia de Chanteiro co alumnado de 1º, 2º, 3º e 4º de ESO.
Orgullosos dos nosos nenos e nenas que aproveitaron o día gozando deste fermoso deporte.
xoves, 30 de setembro de 2021
OBRADOIRO: "TI SI QUE É UN BO PEIXE" EXCURSIÓN VIRTUAL
Todo o alumnado de 1º e 2º de ESO participou nunha excursión virtual incluída dentro do programa “TI SI QUE É UN BO PEIXE" da Consellería do Mar
Nesta actividade, que é complementaria ao Plan Proxecta de Hábitos de Vida Saudables, familiarizáronse co mundo do MAR coas seguintes actividades:
- Visionado dun vídeo con gafas 3D
- O marisqueo/Recoñecementos dos bivalvos expostos. Coa axuda de calibres aprenderon a medir o tamaño mínimo das diferentes especies e a importancia de cumprilo e respectalo.
- Coñeceron as diferentes artes de pesca e, empregando unha lona dun fondo mariño, descubriron o hábitat de cada especie .
- Recoñeceron a frescura dun peixe e simularon unha poxa...
Para rematar tiveron unha pequena explicación das propiedades nutricionais do peixe, e se lle entregou a cada neno e nena unha bolsiña con preparacións realizadas a base de peixe.
mércores, 29 de setembro de 2021
XORNADAS DEPORTIVAS: INTRODUCCIÓN AO RUGBY
Neste comezo de curso, estiveron con nós Carla da Silva, adestradora do Club de Rugby Fendetestas e Joel Carballeira.
Levaron a cabo unhas divertidas sesións de promoción e introdución ao RUGBY para 1º e 2º de ESO.
Grazas Carla e Joel !!! Foi un privilexio contar con vós e descubrir un pouquiño mellor os segredos que encerra este fermoso deporte.
luns, 28 de xuño de 2021
RECREOS ACTIVOS E DINÁMICOS

sábado, 26 de xuño de 2021
MILLA DIARIA
Como unha boa alimentación debe ir acompañada dun bo exercicio, comezamos a retomar a nosa milla diaria durante os recreos, o cal nos recorda que iso de "mente sá en corpo sá".