O noso alumnado de 1º de ESO, realizou unha visita a Ferrol, que comezou no PORTO, facendo un percorrido para coñecer as embarcacións e as artes de pesca.
Achegámonos ao edificio da LONXA, onde vimos como é o proceso de
clasificación, pesado e poxa do peixe e aprendemos a importancia da etiqueta
para os produtos da pesca. No mesmo edificio, estaba a pequena DEPURADORA da
Confraría, onde observamos o proceso de depuración dos moluscos bivalvos.
Continuamos o noso percorrido ata o MERCADO DA MAGDALENA, onde contemplamos
a fachada de “La Pescadería”, edificio de estilo modernista, obra do arquitecto Rodolfo Ucha que data de
1910. No seu interior atopamos unha gran variedade de peixes e mariscos nos diferentes
postos, identificando as especies e falando coas/os praceiras/os para que nos
informaran dos prezos, da forma de preparar o peixe e da frescura.
Ao remate entregáronnos a cada participante unha bolsiña con merendas
realizadas a base de peixe, a sobremesa e auga.
Esta actividade é complementaria ao Plan Proxecta de Hábitos de Vida
Saudables.